Időpont: 2013. április 18-án 1600

Cím:  3895 Gönc, Kossuth Lajos u. 68. (Városi könyvtár)

Résztvevők: (meghívott vendégek száma 30 fő)

  • NKEK Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. képviselője
  • Sivák János, Gönc Város polgármestere,
  • Dr. Ódor Ferenc országgyűlési képviselő
  • Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, választókerületi elnök
  • Kistérség polgármesterei
  • Meghívott vendégek

Programterv:

16:00 - Vendégek fogadása (Vendégeket fogadja Sivák János)


16:05 - Esemény kezdete
Moderátor köszönti és bemutatja a jelenlevőket (pár kötelező elem a projektről)


16:10 - Ünnepi beszédek


Sivák János, Gönc Város polgármestere,
Dr. Ódor Ferenc, Országgyűlési képviselő
Dr. Hörcsik Richárd Országgyűlési képviselő, választókerületi elnök


16:25 -
Moderátor felkéri Takács Péter Tamás projektmenedzser urat a projekt bemutatására


16:40 - Állófogadás, Interjúk

 


„Gönc Város szennyvízelvezetési és tisztítási projektje,
azonosító szám: KEOP-1.2.0/2F/09-2009-0026”.

2013. április 15.

Ünnepélyes keretek között Dr. Ódor Ferenc országgyűlési képviselő, és Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő, választókerületi elnök részvételével tartjuk meg Gönc Város csatorna beruházás sajtótájékoztatóval egybekötött nyitó rendezvényét.

 

Széchenyi terv keretében mintegy nyolcszázharminc millió forint értékű beruházás keretében megvalósul Gönc Város teljes csatornázása.

A projekt megvalósítása során a szennyvízelvezető rendszer közel tizennyolc kilométer gravitációs gerincvezeték, három darab szennyvízátemelő telephely és fél kilométer szennyvíz nyomóvezeték hálózat kerül kiépítésre. Napi 150 m3 kapacitású szennyvíztisztító telep a régi szennyvíztisztító telephelyén kerül kialakításra. A beruházás kivitelezésének tervezett ideje 2014 július hó. A csatorna beruházás kivitelezője az EKA-Gönc konzorcium. A beruházás megvalósításához szükséges mérnöki és műszaki ellenőri tevékenységet a TECHNI-TONN Kft. látja el.

dsc05095

 A preferált változat alapján a településeken a szennyvizeket jellemzően gravitációs szennyvízcsatorna-hálózattal gyűjtik, majd a beépített szivattyúk emelik a nyomóvezetékbe. A nyomóvezeték közvetlenül a a szennyvíztisztító telepre nyomja az összegyűjtött szennyvizet. A Városban megtartott lakossági fórumon tájékoztatást kaptak az érdekelt ingatlantulajdonosok a kivitelezés menetéről, a rákötés módjáról, kötelezettségéről. Jelenleg Gönc Városban 684 db új bekötés valósul meg. A rákötések számától és a lakossági kibocsájtott szennyvíz mennyiségétől is függ majd a csatornadíj jövőbeni összege.


A települések a KEOP program keretében 700.403.885 Forint vissza nem térítendő támogatást nyert el Európai Uniós pályázattal, e mellé közel 130 millió forint saját forrás biztosít az érintett önkormányzat.


A környezet megóvása szempontjából kiemelkedő fontosságú a KEOP-1.2.0/2F/09-2009-0026 számú projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

Gönc Város Önkormányzatakiskep2
Cím: 3895 Gönc, Kossuth u. 71.
Tel: 06 46 588 355
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
honlap:www.gonc.hu

 

Új Széchenyi terv tábla