2014. november 17.
Gönc Város Önkormányzata


SAJTÓKÖZLEMÉNY
GÖNC VÁROS EURÓPAI UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL BŐVÍTETTE ÉS KORSZERŰSÍTETTE A CSATORNAHÁLÓZATÁT ÉS SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEPÉT.


Gönc Város Önkormányzata Európai Uniós forrásból megvalósította a „Gönc Város szennyvízelvezetési és tisztítási projektje című, KEOP-1.2.0/2F/09-2009-0026” azonosító számú projektjét. A projekt egyszerre valósítja meg az Európai Unió, Magyarország, valamint a pályázó fenntartható fejlődés környezeti- és természetvédelmi céljait összehangolva a helyi gazdasági és társadalmi elvárásokkal.

 

A beruházás rövid története:
2013. január 21-én "Vállalkozási szerződés Gönc Város szennyvízcsatornázásának kiépítésére FIDIC piros könyves, szennyvíztisztításának tervezésére és kiépítésére FIDIC sárga könyves szerződéses feltételekkel sikeres közbeszerzési eljárás" után szerződést kötött a beruházó a kivitelezési munkákra. A munkaterület átadására 2013. március 11-én került sor. A Kiviteli terveket a Transdowell Zrt készítette. 2013. november 12-én a projekt előrehaladásáról, a lakossági bekötések elősegítése érdekében Lakossági fórumot tartottunk. A kivitelezési munkák szerződés szerinti ütemben haladtak. A szennyvíztisztító telep készültségi foka 2013 decemberében kb.: 72%-os volt, a műtárgy és az utóülepítő víztartási próbája megfelelő minősítéssel zárult, megkezdődhetett a szociális épület falazása és tetőszerkezet megépítése.

 

 

Az Új beruházással megépült 13 093 fm gravitációs csatorna, 4 673 fm bekötő vezeték 689 db bekötéssel és a szennyvíztisztító telep. A meglévő elavult szennyvíztisztító telep lebontási engedélye benyújtásra kerül. Gönc Város teljes belterületén a lakott ingatlanok a bekötési lehetőségét megkapták. A beruházás próbaüzeme 2014 szeptember 01-vel sikeresen lezárult. A lakossági rákötések folyamatosak jelenleg 70 %-os intenzitású. A városban sávos úthelyreállítás és egyéb helyreállítási munkálatok zajlottak, a főút helyreállítása teljes sávszélességgel megtörtént. Az üzembe helyezési eljárás október 9-én volt. 

 

A csatorna hálózat és szennyvíztisztító telep üzemeltetését Borsodvíz Zrt. látja el.

Gönc Város Önkormányzata
Cím: 3895 Gönc, Kossuth u. 71.
Tel: 06 46 588 355
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
honlap:www.gonc.hu

Új Széchenyi terv tábla